ponedjeljak, 30. ožujka 2015.

Prljavo kazalište svira povodom 25. godišnjice 'Zabranjenog koncerta'

Najdugovječniji i najpoznatiji rock bend naših prostora i nakon gotovo 40 godina karijere i 14 albuma još uvijek privlači pažnju mnogobrojne publike.

Velikim koncertom 30. Maja Prljavci na zagrebačkoj Šalati otvaraju Pantastic turneju kojom obilježavaju 25 godina od veličanstvenog  "Zabranjenog koncerta"!
Pantastic turneja će do kraja godine provesti najveći naš rock bend kroz sedam gradova i još jednom podsjetiti publiku na svu snagu i veličinu benda koji je još prije 25 godina na ondašnjem trgu Republike u Zagrebu okupio euforičnu masu od gotovo 300 hiljada posjetitelja  koji su njihove pjesme pjevali u glas. Legendarni koncert iz ’89. ostao je zapisan u Historiji kao do tada najveće okupljanje Hrvata koje je, uz zvučnu kulisu kultnog benda, obilježilo prekretnicu u hrvatskoj povijesti i najavilo događaje koji su uslijedili. Ovim obljetničkim koncertom će Prljavci ujedno prikladno obilježiti i proslavu Dana grada Zagreba.
Najdugovječniji i najpoznatiji rock bend naših prostora i nakon gotovo40 godina karijere i 14 albuma,još uvijek privlači pažnju mnogobrojne publike, pa su tako samo na prethodna 3 koncerta u Zagrebu Prljavci nastupili pred više od dvjesto tisuća ljudi, a njihove pjesme još uvijek zauzimaju vrhove top ljestvica. Prljavo Kazalište stoga opravdano zaslužuje česte usporedbe s velikim Rolling Stonesima i energičnim Bruceom Springsteenom.
Na ovogodišnjoj turneji svoje vjerne obožavatelje će razveseliti brojnim starim hitovima, ali i predstaviti pjesme s nadolazećeg albuma.
Pantastic turneja u prvoj će fazi obići sva veća središta kontinentalne Hrvatske, a organizatori poručuju kako će posebnu pažnju posvetiti visokoj razini produkcije, što će dodatno oplemeniti ovaj glazbeni spektakl.

Nema komentara:

Objavi komentar